Weer is het raak in Heerenveen: vandalen gaan los op spiegels en autobanden

Donderdagochtend trof een wijkbewoner een schroef in zijn autoband aan.

Donderdagochtend trof een wijkbewoner een schroef in zijn autoband aan.

Heerenveen blijft last houden van vernielingen aan auto’s. Nadat tot voor kort allerlei wagens werden bekrast, hebben vandalen het de afgelopen dagen gemunt op autospiegels en -banden.
Lees meer over
Heerenveen

Zeker tachtig auto’s werden vorig jaar bekrast, eerst vooral in Heerenveen-Noord en later ook in -Midden en De Greiden. Na extra inzet van politie, boa’s en externe beveiligers, leken de vandalen eind vorig jaar te zijn gestopt. De politie kreeg de afgelopen maand geen nieuwe meldingen meer, zegt woordvoerder Ernest Zinsmeyer.

De afgelopen dagen was het toch weer raak, zij het dat nu geen sprake was van bekrassingen. Op de Trekker in de wijk Nijehaske werden in de nacht van vrijdag op zaterdag drie autospiegels vernield. Donderdagochtend trof een bewoner van de Barten een schroef aan in zijn autoband. De Wijkvereniging Nijehaske deed op Facebook de oproep aan bewoners om goed op te letten.

Een Burgernet-oproep leverde afgelopen weekend niets op. De politie gaat er niet meteen van uit dat de vernielingen verband met elkaar houden, zegt Zinsmeyer. ,,Al kun je het ook niet uitsluiten.’’

De politie hoopt nog dat er bewoners zijn met bruikbare camerabeelden.