Vrouw (26) uit Heerenveen die werd gevonden in woning is overleden. Burgemeester roept op tot kalmte: 'Ik wil dat de onderste steen boven komt'

De 26-jarige vrouw die vrijdag 15 oktober in ‘kritieke toestand’ is gevonden in een woning in Heerenveen, is overleden. Dat heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan maandagavond bekendgemaakt.
Lees meer over
Heerenveen

Politie en gemeente hielden een persgesprek, onder meer vanwege de onrust die in Heerenveen is ontstaan. Een week lang wilden de gemeente en de politie niet ingaan op vragen omtrent de vrouw, Lisette Elzinga. In Heerenveen gonsde het sinds vorige week vrijdag van de geruchten over wat er met haar gebeurd zou zijn.

Op diverse sites en in app-groepen circuleren namen van mannen die mogelijk iets te maken hebben met haar overlijden. Burgemeester Tjeerd van der Zwan vraagt iedereen rustig te blijven en het onderzoek van de politie af te wachten. ,,Ik heb begrip voor de emoties die leven. Maar blijf rustig, ga niet speculeren. Het is nu tijd om stil te staan bij het verdriet van de familie en hen te ondersteunen.”

Oorzaak

Waaraan de vrouw precies is overleden, is niet bekendgemaakt. ,,Er is veel onduidelijkheid”, aldus Van der Zwan. ,,Het is aan de politie om hier onderzoek naar te doen. Maar ik wil dat de onderste steen boven komt.”

De politie heeft maandag in deze zaak een man aangehouden. Hij is gehoord maar daarna op last van het Openbaar Ministerie weer naar huis gezonden, omdat er onvoldoende redenen waren om hem vast te houden. De man wordt door de politie verdacht van overtreding van de Opiumwet, om precies te zijn het voorhanden hebben van verboden middelen.

Of daadwerkelijk iets strafbaars heeft plaatsgevonden, is volgens de politie nog niet zeker. Het onderzoek kan nog weken duren, aldus de politie. Op het lichaam van Lisette Elzinga zal toxicologisch onderzoek worden verricht.

Lees ook | Politie doet onderzoek na aantreffen vrouw in ‘zorgwekkende toestand’ in woning in Heerenveen

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu