Voor 1 mei vaccinatielocaties in Appelscha en Koudum

Jannie Posthumus (76) krijgt de eerste prik tegen het coronavirus in het nieuwe vaccinatiecentrum in Heerenveen. FOTO NIELS DE VRIES

GGD Fryslân opent voor 1 mei coronavaccinatielocaties in Appelscha en Koudum.

Dat zei kwartiermaker Nils van Mourik dinsdagochtend bij de opening van het vaccinatiecentrum in Heerenveen. Aan de Uhlweg nam GGD Fryslân haar vierde vaccinatiecentrum in gebruik. Op 12 april volgt Franeker in sporthal De Trije en op 14 april Dokkum in sporthal De Trimmer. Er zijn al priklocaties in Leeuwarden, Drachten en Sneek.

De vaccinatielocatie in Koudum opent op 26 april in sporthal De Klink en wordt met drie priklijnen de kleinste van Friesland. In Appelscha gaat de GGD eind april vaccineren in een tennishal, in vijf of zes priklijnen. In Franeker komen acht vaccinatiestraten en in Dokkum zes.

Zes priklijnen

Ook in Heerenveen zijn zes priklijnen. De GGD zit in een ruimte die ondernemer en fotograaf Mustafa Gumussu zou gebruiken als multiboxopslagruimte. Er kunnen 750 mensen per dag worden ingeënt, maar zoveel vaccin is er nog niet beschikbaar. Deze week worden er 2000 ouderen gevaccineerd met Pfizer. De eerste prik was voor Jannie Posthumus (76) uit Heerenveen.

,,Ik ben ontzettend blij dat deze vaccinatiestraten nu operationeel worden”, zei burgemeester Tjeerd van der Zwan. De locatie in Heerenveen-Noord is goed bereikbaar per openbaar vervoer, fiets en auto, vervolgde hij. ,,Nu kunnen mensen uit Heerenveen en omstreken ook in hun eigen omgeving gevaccineerd worden. Vaccineren is de manier om het virus eronder te krijgen en de samenleving weer open te laten gaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Coronavirus
Instagram