Vincent Maas blijft aan als voorzitter van raad van bestuur Alliade

Vincent Maas treedt in dienst bij Zorggroep Alliade als voorzitter van de raad van bestuur, hij werkte hiervoor al bijna twee jaar als interim-bestuurder bij de zorggroep.
Lees meer over
Heerenveen

Voorafgaand aan zijn benoeming heeft de raad van toezicht een bestuurlijke opdracht beschreven, met daarin twee hoofdlijnen. De eerste hoofdlijn behelst de focus op kwaliteit van de zorg en de opbouw van de interne organisatie, de tweede hoofdlijn richt zich op meer aandacht voor de prestaties en samenwerking van Alliade.

Maas zal samen met Elze Vonk, het andere lid van de raad van bestuur, proberen deze taken te volbrengen. Voor Maas betekent zijn aanstelling als voorzitter vooral dat hij zich op de langere termijn kan gaan richten, in plaats van meer op de korte termijn. „Nu kunnen we ons veel meer bezig houden met ontwikkeling en verbinding”, aldus Maas.

Als interim was het aan Maas de taak om de zorgkoepel weer op orde te brengen, nadat deze door de inspectie Gezondheid en Jeugd voor een half jaar onder verscherpt toezicht werd gesteld.

Nieuws

menu