Verbazing over de uitbreidingsplannen van recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum

Heerenveen Lokaal is verbaasd over de uitbreidingsplannen van recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum. De politieke partij legt een link met het tiny houses-project in het dorp.

Foto

Foto archief LC

Tusken de Marren, gelegen aan de westkant van Akkrum, groeit flink. Het nieuwste idee is om de Meinesleat over te steken, volgend jaar al. Hier zouden uiteindelijk negentig extra vakantiewoningen moeten komen. Over de exacte plannen wil ontwikkelaar Bert Rotteveel nog niet al te veel vertellen. Deze gaat de gemeente Heerenveen binnenkort beoordelen, zegt hij.

Lees meer: Recreatiepark in Akkrum denkt aan forse uitbreiding: 90 extra woningen

Dit wekt verbazing bij Heerenveen Lokaal. De partij heeft vragen gesteld aan B en W. Heerenveen Lokaal wil van het gemeentebestuur weten wat de status is van de uitbreidingsplannen van het park en is benieuwd of de gemeente al toezeggingen heeft gedaan aan Rotteveel.

‘Het is een marktonderzoek’

,,Er ligt daar een mogelijkheid om uit te breiden’’, vertelde Rotteveel vorige week aan de LC . Hij had het over de overkant van de Meinesleat. ,,Wij peilen momenteel onze relaties, zo moet je het zien. Het is een marktonderzoek.’’

Heerenveen Lokaal wijst ook op de woningnood en het uitstel, afgelopen voorjaar, van het tiny houses -project voor jongeren in Akkrum. Waarom kan het ene project niet en het andere ogenschijnlijk wel? ‘Het zijn dan wel verschillende vormen van gebruik, maar het komt zeer wrang over’, aldus de partij, die uitleg wil van B en W.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen