Twee megaprojecten van 48 miljoen euro, hoe houdt Heerenveen daar grip op? 'Juist bij een parkeergarage zijn er risico's'

Grote bouwklussen hebben de neiging flink uit de klauwen te lopen, in tijd en in geld. Hoe gaat Heerenveen dit voorkomen bij twee nieuwe projecten?

De Heerenveense wethouders Sybrig Sytsma (links en rechts in beeld) en Gerrie Rozema (midden) bij het gemeentehuis, een van de twee grote projecten. Beiden loodsten onlangs een miljoeneninvestering door de gemeenteraad.

De Heerenveense wethouders Sybrig Sytsma (links en rechts in beeld) en Gerrie Rozema (midden) bij het gemeentehuis, een van de twee grote projecten. Beiden loodsten onlangs een miljoeneninvestering door de gemeenteraad. Foto: Niels de Vries

Lees meer over
Heerenveen

Vorige week, vlak voor het kerstreces, loodsten wethouders Gerrie Rozema en Sybrig Sytsma twee grote bouwprojecten door de gemeenteraad. Voor Rozema ging het sein op groen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis op de huidige plek in het centrum van Heerenveen. En Sytsma mag los met de bouw van een parkeergarage onder het Burgemeester Kuperusplein, eveneens in het centrum.

Nieuws

menu