Tusken de Marren in Akkrum wil verder groeien: drie grote familiehuizen erbij

Bootjes.

Bootjes. Foto: Archief

Recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum heeft plannen om verder te groeien. Bij het park moeten ligplaatsen, sportveldjes en drie grote familiehuizen komen.
Lees meer over
Heerenveen

Momenteel worden er elf woningen bijgebouwd op het recreatiepark. Dit gebeurt op een lap grond van 1 hectare die ontwikkelaar Bert Rotteveel vorig jaar kocht. In mei is de oplevering van deze elf huizen.

Rotteveel wil door. Hij is alweer bezig met nieuwe plannen voor Tusken de Marren. Op een extra lap grond van 0,7 hectare is ruimte voor zestien ligplaatsen, een voetbalveldje, een beachvolleybalveld, speelvoorzieningen voor kinderen, parkeerplekken voor boottrailers en drie grote familiewoningen.

Ruimte voor 36 gasten

In deze familiehuizen is ruimte voor 36 gasten: 12 per huis. Opa’s en oma’s kunnen er de hele familie uitnodigen voor een (korte) vakantie, legt Rotteveel uit. ,,Daar is momenteel veel vraag naar’’, zegt de plannenmaker. ,,Er moet dan op het park en in dorpen in de buurt ook wat te doen zijn. Dat is bij ons het geval.’’

De gemeente Heerenveen heeft nog geen toestemming gegeven voor het nieuwste plan, dat ongeveer 1,5 miljoen euro kost. Er wordt nog aan het initiatief gewerkt. Rotteveel hoopt dat burgemeester en wethouders in het voorjaar het sein op groen willen zetten.

Overigens deed in Akkrum het gerucht de ronde dat in de drie familiehuizen arbeidsmigranten gehuisvest zouden worden, omdat een eerder plan van Bert Rotteveel voor een zogenoemd Polenhotel in Heerenveen (in een voormalig schoolpand aan de Jousterweg) niet doorgaat. ,,Dat gerucht is niet waar’’, zegt Rotteveel. ,,Het is een misverstand. Er komen geen arbeidsmigranten in de familiehuizen.’’