Tjeerd van der Zwan over onrust in Heerenveen na dood van 26-jarige vrouw: 'Belangrijk om mensen te wijzen op het effect van speculaties. Wilde verhalen die soms kant noch wal raken'

Politie en gemeente hielden maandagavond een persgesprek over de dood van de 26-jarige Lisette Elzinga uit Heerenveen. In het dorp, maar ook daarbuiten, is onrust ontstaan over de omstandigheden rond haar dood. Burgemeester Tjeerd van der Zwan wijst inwoners op het effect van de speculaties.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen en Marjolein Wildeman van de politie geven een persconferentie.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen en Marjolein Wildeman van de politie geven een persconferentie. FOTO: JILMER POSTMA

Lees meer over
Heerenveen

De gemeente Heerenveen en de politie wilden een week lang niet ingaan op vragen omtrent de 26-jarige vrouw, Lisette Elzinga. In Heerenveen gonsde het sinds vrijdag 15 oktober van de geruchten over wat er met haar gebeurd zou zijn. ,,Het is altijd de timing”, zegt Van der Zwan. ,,Wanneer ga je ermee naar buiten? Lisette is overleden. De zaak heeft een dramatisch gevolg gekregen. Wij vonden het tijd om de openbaarheid te zoeken. Ook al weten we uit het onderzoek nog niet veel.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu