Te veel drukte: horeca in Heerenveen sluit toch weer iets later

FOTO PIXABAY

De sluitingstijden van de horeca in Heerenveen wijzigen opnieuw. In de nacht van zaterdag op zondag gaan de kroegen om twee uur dicht in plaats van een uur. De terrassen sluiten wel om een uur.
Lees meer over
Heerenveen

De maatregel heeft alles te maken met het coronavirus. Een week geleden besloten de gemeente en horecaondernemers in het centrum van Heerenveen in te grijpen en eerder dicht te gaan. Nu vindt er op die ingreep een kleine aanpassing plaats.

Lees ook | Corona-ingreep in Heerenveen: horeca gaat eerder dicht

De kroegen én de terrassen gingen vorig weekend (alleen in de nacht van zaterdag op zondag) voor het eerst om een uur dicht. Dit was voorheen drie uur (kroegen) en twee uur (terrassen).

Lees ook | Uitgaanspubliek in Heerenveen houdt zich amper aan 1,5 meter: ‘Groot probleem’

Maar omdat het op deze manier te druk bleek op straat - als iedereen tegelijk om een uur de horeca verlaat - is besloten om de tijden weer iets aan te passen. De kroegen mogen tot twee uur open blijven. Zo worden de twee stromen uit elkaar gehaald.

De nieuwe sluitingstijden gelden eerst voor de komende twee weekenden. In de nachten van vrijdag op zaterdag gelden nog steeds de ‘oude’ tijden. Er zal extra toezicht zijn, laat burgemeester Tjeerd van der Zwan weten.


Nieuws

menu