Stemlijnen voor jaarlijkse vrijwilligersprijs Heerenveense Courant, Caleidoscoop en gemeente Heerenveen geopend. Wie wint dit jaar de Zilveren Duim?

FOTO HEERENVEENSE COURANT

FOTO HEERENVEENSE COURANT

Er kan weer gestemd worden voor de jaarlijkse vrijwilligersprijs van de Heerenveense Courant, welzijnsorganisatie Caleidoscoop en de gemeente Heerenveen. De Zilveren Duim wordt ditmaal uitgereikt in maart, een exacte datum is nog niet bekend.
Lees meer over
Heerenveen
Heerenveense Courant

Jaarlijks worden zes vrijwilligers en zes vrijwilligersgroepen geïnterviewd. Dat zijn er ditmaal respectievelijk vijf en vier. Deze interviews worden geplaatst in de Heerenveense Courant. Er is een prijs voor een vrijwilliger en een prijs voor een groep, daarnaast ontvangt een groep of individu de aanmoedigingsprijs.

De winnaars van de prijzen voor de groepen en individueel worden gekozen door de inwoners van de gemeente Heerenveen. De jury, bestaande uit wethouder Sijtsma van de gemeente Heerenveen, een medewerker van Caleidoscoop en een medewerker van de Heerenveense Courant, kiest de winnaar(s) van de aanmoedigingsprijs.

De uitreiking van de prijzen wordt verzorgd door wethouder Sijtsma tijdens een activiteit of een nader te bepalen werkbezoek. De prijzen bestaan uit een waardebon van 100 euro voor de individu, een waardebon van 100 euro voor de winnaar van de aanmoedigingsprijs en een waardebon van 500 euro voor de groep.

Iedereen kan tot en met 12 februari stemmen op zijn of haar favoriet. Stemmen kan hier .

Interviews

De deelnemers zelf hebben afgelopen jaar in de Heerenveense Courant gestaan met een interview en zijn voorgedragen door inwoners uit de gemeente Heerenveen. Het betreft personen en groepen die zich op wat voor manier dan ook vrijwillig inzetten voor de medemens of de samenleving.

De genomineerden individueel zijn: Greet Pels, Henk Kok, Geesje Tijmstra, Froukje Hartmans en Alie Rusch.

De genomineerde groepen zijn de: wijkraad Skoatterwâld, opruimploeg Haskerdijken/Nieuwebrug, Samen Zijn Jubbega en de Ynbring-winkel in Aldeboarn.