Stam Scouting Polaris geeft cheque van 800 euro aan Scouting Valkenburg

De cheque van ruim 800 euro is naar Valkenburg gebracht.

De cheque van ruim 800 euro is naar Valkenburg gebracht. Foto: Scouting Polaris Heerenveen

Vijf leden van Scouting Polaris uit Heerenveen hebben vrijdag een cheque van ruim 800 euro overhandigd aan Scouting Valkenburg in Limburg. Het bedrag is bij elkaar gehaald door een actie van de groep uit Heerenveen waarbij zij de hele week op hoogte zaten en geen voet aan de grond hebben gezet.
Lees meer over
Heerenveen

Omdat er in Limburg net een overstroming had plaatsgevonden en daar ook scoutinggroepen kampten met ondergelopen huisvesting grepen Freek, Menno, Sander, Tom en Tom hun kamp op hoogte aan om geld in te zamelen voor getroffen scoutingroepen in Limburg.

Gemeente draagt bij

De hele week werd er actie gevoerd en de publiciteit gezocht, om zoveel mogelijk mensen te bereiken om ze tot doneren aan te zetten. En alle publiciteit via Facebook, lokale en regionale kranten en regionale radio en televisie heeft uiteindelijk voor een aardig bedrag gezorgd. Niet alleen kwamen er donaties van vele volgers en lezers, maar streamer Fem doneerde alle inkomsten van een avond streamen en ook burgemeester van Zwan en Gemeente Heerenveen deden een duit in het zakje.