SC Heerenveen helpt bij integratie statushouders

SC Heerenveen en Base to Work hebben samen een activatieproject voor statushouders ontwikkeld, rondleiding door Ab van der Meulen, uiterst rechts, de tolk is aan het woord.

SC Heerenveen en Base to Work hebben samen een activatieproject voor statushouders ontwikkeld, rondleiding door Ab van der Meulen, uiterst rechts, de tolk is aan het woord. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Hoe vind je je weg in de Nederlandse samenleving? En waar moet je zijn voor werk? Vijftien statushouders uit de azc’s Balk en Drachten krijgen het komende half jaar ‘training’ in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.
Lees meer over
Heerenveen

Het gaat om een groep mannen en vrouwen die al een status hebben maar nog geen woning. Omdat een groot deel van de inburgering pas begint als ze een woning hebben toegewezen, bedachten SC Heerenveen, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de jobcoaches van Base to Work een nieuw programma. Doel is om de deelnemers wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving en het leren van de taal. Maar ook maken sport en beweging onderdeel uit van het programma dat tot de zomer loopt.