Rumoer om schaatsrondjes Hoekstra in Thialf: 'Dit was een bedrijfsbezoek'

De schaatsrondjes van CDA-leider Wopke Hoekstra donderdagmiddag in Thialf leiden tot rumoer. De ijshal is immers vanwege de coronamaatregelen gesloten. Maar: ,,Dit was een bedrijfsbezoek’’, legt Thialf-directeur Marc Winters uit.
Lees meer over
Heerenveen

‘Wopke gaat lekker schaatsen’ fulmineert Thierry Baudet (Forum voor Democratie) op Twitter. ‘Vast ook stiekem een high five gegeven na die gezellig middag-activiteit’.

Hoekstra bond donderdag een kwartier de ijzers onder om met Sven Kramer in Heerenveen wat rondjes te schaatsen. Hij was in Noord-Nederland op werkbezoek en deed na Heerenveen ook Drachten en Groningen aan.

Thialf is inderdaad gesloten voor recreatieschaatsers, reageert directeur Winters. Voor topsporters is de schaatshal echter geopend. Formeel is de locatie gesloten voor bedrijfsactiviteiten, met uitzondering van topsport-trainingen.

Winters: ,,Dat betekent niet dat we geen individuele gasten mogen ontvangen. De ontvangst van de minister moet worden gezien als een toegestaan bedrijfsbezoek, waarbij in plaats van een rondleiding een paar ronden schaatsen is geboden’’.

Winters benadrukt dat tijdens het werkbezoek ,,uiteraard’’ alle corona-maatregelen zijn nageleefd.

Nieuws

menu