Royale excuses halen angel uit discussie rond Moskoupleats in Katlijk

De Moskoupleats in Katlijk. De vervallen boerderij wordt alvast gesloopt. Foto: Rens Hooyenga

Uitgebreide excuses van de zorggroep en de bouwers hebben de kou rond de Moskoupleats in Katlijk uit de lucht gehaald. De gemeenteraad is nu vóór het woonzorgplan.
Lees meer over
Heerenveen

In een brief aan de inwoners van Katlijk biedt zorggroep Thorp ‘oprechte excuses’ aan voor de onduidelijkheid over de ‘zorgzwaarte’ van toekomstige cliënten. In een andere brief laat de ontwikkelaar (Moskoupleats BV) weten de fout en de hierdoor ontstane onrust te ‘betreuren’.

De zorgzwaarte, erg belangrijk voor het dorp, blijkt mee te vallen: categorie 1 en 2 in plaats van categorie 3 en 4. Hier kunnen de meeste inwoners mee leven.

Lees ook: Vragen en zorgen: nieuwe infoavond over zorgboerderij Katlijk

De Moskoupleats kan nu verbouwd worden tot zorgboerderij. De Heerenveense gemeenteraad is opgelucht en blij met de kentering en de toenadering tussen de initiatiefnemers en plaatselijk belang. De SP meldde donderdagavond zelfs ‘supertrots’ te zijn met zo’n zorginstelling in de gemeente.

Relatie met It Fryske Gea

Het CDA en D66 vroegen nog wel aandacht voor de relatie met natuurorganisatie It Fryske Gea, dat in de buurt allerlei gebieden bezit en kritisch is over het zorgplan. Wethouder Jaap van Veen zei dat It Fryske Gea inmiddels een ,,positieve grondhouding’’ heeft.

In de vervallen en te verbouwen boerderij komen straks 24 appartementen met dagbesteding erbij. De cliënten, mensen met een psychische beperking, hebben veel toezicht en begeleiding nodig.

Volgens de ontwikkelaar van het plan hebben de afgelopen weken al meer dan tien mensen een open sollicitatie gestuurd voor een baan bij Thorp in Katlijk.

Nieuws

menu