Rijk compenseert hogere energiekosten Thialf, minister geeft gehoor aan oproep Tweede Kamer

Thialf. Foto: Niels de Vries

Thialf komt de winter door. Er komt 1 miljoen euro aan rijksgeld naar het ijsstadion in Heerenveen, waarmee de sterk stijgende energierekening kan worden betaald.
Lees meer over
Heerenveen

Minister Conny Helder geeft, zij het niet geheel van harte, gehoor aan de geest van de motie die door een meerderheid van de Tweede Kamer werd gesteund.

Het geld is niet afkomstig uit de extra pot geld voor zwembaden, zoals in de motie gevraagd, maar uit het zogeheten topsportaccommodatiebudget van 2023. Officieel is het een eenmalige bijdrage aan ‘de duurzame verbetering van de exploitatie van Thialf’, schrijft de minister. Ofwel: de duurzame en innovatieve energieplannen die er zijn voor het ijsstadion, moeten concreet worden komend jaar. Het zou helpen als de 4900 zonnepanelen dan eindelijk kunnen worden ingeschakeld.

Eind november waarschuwde Thialf-directeur Minne Dolstra de leden van de Tweede Kamer in een brief dat het voortbestaan van de ijstempel op het spel stond als er geen compensatie voor de energielasten zou komen.

Nieuws

menu