Rellen na wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen in april ‘lijkt geplande ontmoeting’

Ongeregeldheden na afloop van SC Heerenveen - FC Groningen in april vorig jaar.

Ongeregeldheden na afloop van SC Heerenveen - FC Groningen in april vorig jaar. Foto: Persbureau Noordernieuws

Bij de ongeregeldheden na afloop van een voetbalwedstrijd in april in Heerenveen lijken supporters met elkaar te hebben afgesproken. Dat zegt de politie.
Lees meer over
Heerenveen

Op 10 april raakten supporters van SC Heerenveen en FC Groningen slaags met elkaar. De politie besteedde er dinsdag aandacht aan in het tv-programma Opsporing Verzocht .

Volgens de politie vonden na afloop van de wedstrijd verschillende vechtpartijen plaats op het parkeerterrein van het Abe Lenstra-stadion. Daarbij zochten vooral de aanhangers van Groningen de supporters van de thuisclub op, zo zei een woordvoerder in het programma.

‘Geplande ontmoeting’

,,Het lijkt er zelfs op dat het een afspraak was, dat het een geplande ontmoeting was’’, aldus de woordvoerder, die na het programma bevestigt dat daarmee bedoeld wordt dat de beide partijen met elkaar zouden hebben afgesproken. ,,Daarop heeft een aantal van mijn collega’s de groep geprobeerd uit elkaar te drijven. Tuurlijk voor hun eigen veiligheid.’’

Na het ingrijpen gooiden een aantal supporters stenen naar de politie en hun paarden. Twee agenten raakten gewond. De politie toonde in de uitzending beelden van vijf verdachten die volgens de politie geweld gebruikt hebben.