Vroeger sportpark en straks nieuwbouwwijk, maar tussendoor zijn de sportvelden in Nieuwehorne een natuurgebied

Een flink stuk van het oude sportpark van Nieuwehorne is gepromoveerd tot tijdelijk natuurgebied. De plaatselijke vogelwacht vindt zichzelf er opnieuw uit.

Arnold van Kreveld (rechts) en Antoon de Wit speuren naar zweefvliegen op het tijdelijke natuurterrein in Nieuwehorne. Daarachter Meintje Jonkman (links) en John Melis, die de ecologische monitoring in het gebied voor zijn rekening neemt.

Arnold van Kreveld (rechts) en Antoon de Wit speuren naar zweefvliegen op het tijdelijke natuurterrein in Nieuwehorne. Daarachter Meintje Jonkman (links) en John Melis, die de ecologische monitoring in het gebied voor zijn rekening neemt. Foto Rens Hooyenga

Lees meer over
Heerenveen

Tien jaar geleden werkten korfballers, tennissers en voetballers zich nog in het zweet op de 2,4 hectare tussen Schoterlandseweg, Stringen en Sevenaerpad. Goede kans dat het hier over nog tien jaar vol staat met huizen. Maar in de tussentijd fladderen icarusblauwtjes en kleine vuurvlinders rond, weeft een wespspin nestlampionnetjes en wroet er ’s nachts een das in de zoden.

Nieuws

menu