Politie schrijft 161 bekeuringen uit tijdens grote controle op A32 tussen Heerenveen en Wolvega: ook meerdere aanhoudingen

De actie was de vuurdoop voor een groep studenten van de politieopleiding. Foto: Rens Hooyenga

De politie heeft donderdag 161 bekeuringen uitgeschreven tijdens een grote verkeerscontrole langs de A32 tussen Heerenveen en Wolvega. Honderden auto’s werden gecontroleerd en meerdere personen zijn aangehouden.
Lees meer over
Heerenveen
Weststellingwerf

De actie werd georganiseerd en deels uitgevoerd door dertig politieagenten in opleiding. Daarnaast waren ook medewerkers van de RDW, de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O), de GGD, de Douane en de Belastingdienst aanwezig tijdens de controle. Er werd ‘s middags en ‘s avonds zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd.

Er werden 161 bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor mobiel bellen, het gebruiken van de vluchtstrook, het niet voldoen aan technische eisen, een te zware lading, het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, snelheid, het rijden zonder verzekering en voor gladde banden. Een bestuurder reed 77 kilometer per uur te hard en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drugs

Meerdere personen werden aangehouden, waaronder elf bestuurders vanwege het mogelijk rijden onder invloed. Er zijn tijdens de controle meerdere steek- en slagwapens en gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen. In een voertuig lag een grote hoeveelheid verdovende middelen: de bestuurder is aangehouden en de auto is door de politie in beslag genomen.

Nieuws

menu