Picnic zoekt driehonderd mensen voor nieuw distributiecentrum in Heerenveen

Heerenveen krijgt een distributiecentrum van Picnic met driehonderd arbeidsplaatsen. foto picnic

De snelgroeiende online supermarkt Picnic opent een distributiecentrum in Heerenveen. Het bedrijf zoekt daarvoor driehonderd medewerkers.
Lees meer over
Heerenveen

Enkele weken geleden begon de websupermarkt al met bezorgen in Leeuwarden. Daar zit een kleinere hub, van waaruit inmiddels 35 mensen werken. Het nieuwe distributiecentrum in Heerenveen wordt met 10.000 vierkante meter aanzienlijk groter. Van hieruit wil het supermarktbedrijf vanaf 1 januari zijn bezorgservice gaan uitrollen naar andere plaatsen in Friesland, Groningen en Drenthe.

Er is in Heerenveen werk voor driehonderd mensen. ,,We zijn inmiddels gestart met het werven van nieuwe collega’s”, aldus topman Michiel Muller. Pinic strijkt neer in hetzelfde bedrijfspand als van waaruit UPS (United Parcel Services) zijn pakketten distributeert. Volgens UPS ligt het pand aan de Venus op zo’n 500 meter van het exacte middelpunt van Noord-Nederland: de McDonald’s aan de K. R. Poststraat.

Picnic begon in 2015 met dertig werknemers. Inmiddels werken er 5000 mensen. Het bedrijf bedient 750.000 klanten in 170 plaatsen in Nederland. Bovendien opereert Picnic in Duitsland en vanaf volgend jaar ook in Frankrijk.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu