Oranjewoud 'zeer ontstemd' over A32-overleg

Verkeer op de A32. Foto archief LC

Plaatselijk Belang Oranjewoud is boos op de gemeente Heerenveen. Twistpunt is de aanpak van de A32 en omliggende wegen.
Lees meer over
Heerenveen

Het belangrijkste verschil van inzicht draait om de kruising van de Oranje Nassaulaan en de op- en afritten van de A32 aan de westkant van de snelweg. Dit is tevens de weg en de snelwegafslag naar Oranjewoud. De gemeente wil hier straks verkeerslichten neerzetten, Plaatselijk Belang Oranjewoud ziet meer heil in een rotonde. Zo’n oplossing zou beter zijn voor de doorstroming.

Over deze keuze wordt al lange tijd vergaderd en overlegd. Volgens Oranjewoud lopen de gesprekken nog en is zelfs een vervolgoverleg toegezegd. Heerenveen blijkt echter al gekozen te hebben voor verkeerslichten en wil vaart maken. Het dorpsbestuur laat in een brief weten ‘zeer ontstemd’ te zijn ‘over de procedure die nu wordt doorlopen’.

Onjuist en onvolledig

In stukken van de gemeente over het overleg staan onjuistheden, aldus Plaatselijk Belang. De informatie is daarnaast onvolledig. Omdat het overleg nog niet is afgerond en de informatie niet deugt, kan de gemeenteraad volgende maand het bestemmingsplan nog niet vaststellen, vindt het dorp.

Oranjewoud is vooral teleurgesteld omdat het dorp juist ‘op verzoek van de gemeente zèlf’ meepraat over de wegenklus. Het bestuur gebruikt termen als ‘uiterst storend’ en ‘onaangenaam verrast’. De boze brief eindigt met de mededeling dat Plaatselijk Belang een goede verkeersoplossing wil en dat deskundigen uit het dorp daarvoor nog steeds hun ‘kennis en kunde’ willen inbrengen.

Nieuws

menu