Ook horeca van Thialf op last van de Veiligheidsregio dicht

Thialf in Heerenveen. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De horeca in Thialf is sinds zondagmiddag gesloten. De Veiligheidsregio Fryslân heeft bepaald dat de horeca in lijn met de geldende coronamaatregelen dicht moet blijven, laat Thialf weten.
Lees meer over
Heerenveen

Kantines en daarbij behorende terrassen bij sport- en fitnessgelegenheden moeten sinds twee weken dichtblijven, zo is bepaald door de Veiligheidsregio Fryslân in navolging van de laatste coronamaatregelen van het kabinet.

De horeca in Thialf was tot nu toe wel open. De gemeente Heerenveen stond dat toe; zij zag de horecaruimte van het ijsstadion niet als sportkantine. Er vinden overdag bijvoorbeeld ook vergaderingen en bijeenkomsten plaats. De Veiligheidsregio maakt nu duidelijk dat ze daarover van interpretatie verschilt.

In de Leeuwarder Elfstedenhal moest de horeca wel gesloten blijven van de gemeente. IJshal-directeur Klaas Siderius vond dat onterecht. Volgens hem wordt de horecaruimte daar ook gebruikt voor vergaderingen en verschilt de horeca van die van sporkantines.

Maandag is er overleg tussen Thialf, de gemeente Heerenveen en de cateraar over het vervolg, mede in het licht van de te verwachten nieuwe coronamaatregelen komende week.

Lees ook | Horeca in Elfstedenhal moet dicht, maar horeca in Thialf mag openblijven: 'Wat is nou het verschil?'

Nieuws

menu