Nieuwe rotonde Heerenveen is vooral 'even wennen'

Waar je eerst naar rechts ging, moet je nu naar links: het is nog even goed opletten bij de nieuwe rotonde in Heerenveen aan de oostkant van de A32. De zogenaamde turborotonde is ongeveer drie weken geleden in gebruik genomen. De nieuwe verkeerssituatie die daardoor is ontstaan, is volgens de gemeente vooral even wennen.

De nieuwe verkeerssituatie aan de oostkant van de A32 in Heerenveen, gezien vanuit noordelijke richting. Onder in beeld wordt de oude oprit naar Leeuwarden weggehaald.

De nieuwe verkeerssituatie aan de oostkant van de A32 in Heerenveen, gezien vanuit noordelijke richting. Onder in beeld wordt de oude oprit naar Leeuwarden weggehaald. FOTO LC/JAN LIGTHART

Lees meer over
Heerenveen

De gemeente ontving tot nu toe vier opmerkingen over de rotonde. Die gaan over de bebording en rijstrookindeling. Als je bijvoorbeeld van het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) in Heerenveen naar het centrum wil, dan zie je pas vlak voor de rotonde hoe je naar het centrum komt. ,,Maar daar zit een gedachte achter”, zegt Suzan IJdema, woordvoerder van gemeente Heerenveen.

Nieuws

Meest gelezen