Nieuw recreatiegebied in wijk Skoatterwâld in Heerenveen: bekijk hier hoe dit sport- en speelterrein eruit gaat zien

Artist Impression van het nieuwe recreatiegebied. Illustratie Arcadis/gemeente Heerenveen.

Een open, groen terrein ten zuiden van mfc De Spil in de Heerenveense wijk Skoatterwâld gaat veranderen in een groot sport- en speelveld.
Lees meer over
Heerenveen

Het nieuwe recreatiegebied bestaat straks uit een voetbalveld met een lage tribune en bankjes eromheen. Ook komen er fitnessgelegenheden, een parkje en een speeltuin met onder meer een kabelbaan. Het recreatiegebied kan in fasen worden aangelegd.

Een werkgroep van bewoners overlegt al een tijdje over de speelvelden en het park. Ook de gemeente is bij het project betrokken. Zij spreekt van een ‘ambitieus’ plan dat goed is voor de leefbaarheid en gezondheid in Skoatterwâld.

Gymlessen

Het bestaande terrein wordt momenteel gebruikt door de beide basisscholen die in De Spil gehuisvest zijn. De scholen houden er gymlessen. Volgens de gemeente is met alle partijen goed contact over de plannen.

Het project kost zo’n 170.000 euro. Deze raming stamt echter uit de zomer van 2021. Sindsdien zijn de marktomstandigheden en het prijspeil veranderd. Zo is veel materiaal duurder geworden of pas later leverbaar. Waarschijnlijk zijn inmiddels ook de loonkosten hoger.

Blader hier door alle artist impressions van het nieuwe recreatiegebied.

Nieuws

menu