Naast 80 sportstudio's ook 32 gewone appartementen in topsportpand bij Thialf

IJsstadion Thialf in Heerenveen. Foto ANP

In de voormalige meubelzaak van Vesta in Heerenveen, vlak bij ijsstadion Thialf, worden naast 80 appartementen voor topsporters ook 32 ‘gewone’ huurappartementen gebouwd.

Eind vorig jaar zijn de topsportplannen voor dit pand bekendgemaakt. De studio’s voor schaatsers, shorttrackers, turners en judoka’s en hun begeleiders en mentoren worden compact: ze hebben een oppervlakte van 28 vierkante meter.

Nieuw zijn de 32 extra appartementen. Deze zijn voor de reguliere huur en worden ruimer: ze hebben een oppervlakte van 49 vierkante meter.

Sportschool en fysiotherapie

Het oude Vesta-gebouw aan de Heremaweg stond jarenlang leeg. Eind 2019 kocht de Heerenveense ontwikkelaar Zwanenburg Projecten het pand. Hierin is straks ook ruimte voor een sportschool en fysiotherapie.

Het grootste gedeelte van het pand blijft staan, liet Zwanenburg Projecten eerder al weten. Als alles meezit, kan de verbouw eind dit jaar beginnen.

Lees ook: Vesta-pand naast Thialf wordt permanent onderkomen Balans en gaat plek bieden aan husivestiging topsporters en bedrijven

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen