Miljoenenschade door omgekeerde lekkage bij aquaduct Akkrum, waar grondwater omhoog komt: 'Het was even paniek. Alle hens aan dek'

Omgekeerde lekkage bij het Leppa Akwadukt in Akkrum. Grondwater komt hier omhoog. Rijkswaterstaat werkt al enige tijd aan een oplossing, bodembedrijf Fugro haakt nu ook aan.

Alexander Zijlstra (in de geul) stuit op de folielaag bij het Leppa Akwadukt in Akkrum. Zijn collega Roewe Redmond kijkt mee (rechts in het midden), evenals mensen van Rijkswaterstaat en Fugro. Linksboven is het aquaduct zichtbaar, daarachter Akkrum.

Alexander Zijlstra (in de geul) stuit op de folielaag bij het Leppa Akwadukt in Akkrum. Zijn collega Roewe Redmond kijkt mee (rechts in het midden), evenals mensen van Rijkswaterstaat en Fugro. Linksboven is het aquaduct zichtbaar, daarachter Akkrum. FOTO JACOB VAN ESSEN

Lees meer over
Heerenveen

,,Ja hoor, we zijn er!’’, roept Alexander Zijlstra boven op het talud van het Leppa Akwadukt in de snelweg bij Akkrum. Hij speelt deze maandagochtend een thuiswedstrijd. Samen met zijn collega Roewe Redmond van Thomassen, het Akkrumer grond-, weg- en waterbouwbedrijf, heeft Zijlstra met een schep een flinke geul in de grond gegraven. De ‘scheur’ in het gras is bijna een meter diep. ,,We zijn bij de folie!’’, herhaalt hij, terwijl het smerig begint te miezeren.

Nieuws

menu