Met Lodewijk Asscher op een rode trekker

In maart 2017 haalde Lodewijk Asscher zijn slechtste verkiezingsresultaat ooit. Acht maanden later begon in Friesland de victorie; de PvdA werd bij de herindelingsverkiezingen in Leeuwarden de grootste.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en raadslid van Súdwest-Fryslân Habtamu de Hoop tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en raadslid van Súdwest-Fryslân Habtamu de Hoop tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. FOTO ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Lees meer over
Heerenveen

Niet zonder reden koos de PvdA zondag Friesland als startprovincie voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. ,,Toen met Lutz - ik zal dat nooit vergeten. Dat is voor mij altijd een heel bijzonder moment geweest.’’, aldus de PvdA-fractievoorzitter. In de autowerkplaats van het Friesland College in Heerenveen staat een rode examenauto op de brug. Politiek talent Habtamu de Hoop (22) uit Wommels presenteert er samen met Asscher en senator Esther-Mirjam Sent het verkiezingsprogramma.

Nieuws

Meest gelezen