Man uit Heerenveen en vrouw uit Wolvega aangehouden na vondst 200 kilo zwaar vuurwerk

Illegaal vuurwerk. ANP

Een man uit Heerenveen (35) en een vrouw (55) uit Wolvega zijn begin april aangehouden na de vondst van 200 kilo zwaar professioneel vuurwerk.
Lees meer over
Heerenveen
Weststellingwerf

Het Team Milieu van de politie Noord-Nederland had informatie dat het duo mogelijk in illegaal zwaar vuurwerk handelde. In Heerenveen werd door de politie een pseudokoop opgezet. Tijdens de aankoop, op 5 april, is het duo op heterdaad betrapt.

Op meerdere locaties zijn doorzoekingen geweest. In een bedrijfspand, twee voertuigen en een woning werd in totaal 200 kilo zwaar professioneel vuurwerk aangetroffen. In de woning waar deze explosieven werden aangetroffen, verbleven ook kinderen. Naast het vuurwerk heeft de politie ook contant geld, auto’s en telefoons in beslag genomen.

De verdachten uit Friesland zitten niet meer vast.

Meer aanhoudingen

In het vervolgonderzoek is op een aantal locaties in Nederland nog eens ruim 1000 kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen. In het onderzoek werden een 43-jarige man uit Amersfoort, een 27-jarige man uit Tilburg en een 15-jarige man uit Voorburg aangehouden.

In een pand in Amersfoort trof de politie 700 kilo zwaar vuurwerk aan en de Tilburger had 200 kilo explosieven in zijn bestelbus. De tiener uit Voorburg had 115 kilo professioneel vuurwerk in zijn slaapkamer en op zolder liggen.

Nieuws

menu