ME grijpt in bij blokkade Heerenveen en gebruikt meerdere malen traangas, drie aanhoudingen: 'Een waardeloos gezicht, deze onverlaten'

ME grijpt in en gebruikt meerdere malen traangas bij blokkade voor distributiecentrum in Heerenveen

De Mobiele Eenheid is maandagavond ingezet bij de blokkade van het distributiecentrum van de Lidl in Heerenveen, om de versperring te beëindigen en actievoerders en relschoppers te laten vertrekken.
Lees meer over
Heerenveen

Ondanks meerdere gesprekken, waarschuwingen en een zogeheten WOM-brief van de gemeente Heerenveen, weigerde een grote groep aanwezigen te vertrekken. Volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan ging het niet om de boeren met wie hij eerder op de avond afspraken had gemaakt. Die boeren waren voor tien uur al weg, volgens afspraak, zegt hij.

Er is door de ME meerdere malen traangas ingezet, nadat agenten werden bekogeld met onder meer flesjes en moesten terugtrekken. De sfeer was chaotisch. Zeker drie personen zijn aangehouden. Rond half twaalf was het weer rustig.

Van der Zwan was zelf aanwezig bij de Lidl. Hier waren rond elf uur zo’n 150 relschoppers achtergebleven. ,,Het was een waardeloos gezicht, dat dit in Heerenveen nodig was’’, zei de burgemeester tegen middernacht. ,,Terwijl we goede afspraken hadden... En dan krijg je deze onverlaten.’’

Volg hieronder de laatste ontwikkelingen.

Nieuws

menu