Luxe woonplan in Heerenveen: kavelprijs van 522.000 euro

De sfeer in het nieuwe gebied sluit aan op de omgeving van het museum en Oranjewoud. De woningen worden vrij plat: een- of tweelaags, eventueel met souterrain. ANP

In de zuidoostelijke punt van de Heerenveense wijk Skoatterwâld, tegen Oranjewoud aan, wordt binnenkort een begin gemaakt met het Landgoed-woonplan.
Lees meer over
Heerenveen

Het gaat hier om elf bijzondere en ruime woningen op grote kavels. De gemeente Heerenveen spreekt van ‘het topsegment’. De kavels, met een oppervlakte tot 1740 vierkante meter, komen te liggen in een ‘lommerrijke, parkachtige setting’.

Ze gaan begin volgend jaar in de verkoop. De prijs per vierkante meter ligt tussen de 285 en 300 euro. De grootste kavel (1740 vierkante meter) kost straks 522.000 euro.

Museum Belvédère

Eerde Schippers van Inbo Architecten, ook de architect van het nabijgelegen Museum Belvédère, heeft de grote lijnen van het luxe woonplan bedacht. Inbo Architecten werkte hierbij samen met Overdiep Landschapsarchitecten.

De sfeer in het nieuwe gebied sluit aan op de omgeving van het museum en Oranjewoud. De woningen worden vrij plat: een- of tweelaags, eventueel met souterrain.

Het woongebied is voor iedereen toegankelijk. Via een vlonderpad komt er een wandelroute naar Oranjewoud. Een aarden wal met struiken en rododendrons vormt de buitenrand van het plan.
 

Nieuws

menu