Krapte op de arbeidsmarkt, slager in Akkrum slacht uren: 'Vrijwel alle ambachten hebben er mee te maken'
Keurslagerij Spijkerman in Akkrum is sinds kort beperkter open. Zelfs voor een prijswinnende slager blijkt goed, geschoold personeel moeilijk te vinden.

Keurslagerij Spijkerman in Akkrum is sinds kort beperkter open. Zelfs voor een prijswinnende slager blijkt goed, geschoold personeel moeilijk te vinden. FOTO NIELS DE VRIES
Tuurlijk. Hij weet het donders goed. ,,Dit is voorspeld, door allerlei onderzoekers en planbureaus’’, zegt Daan Spijkerman tussen de bungelende droge worsten en rauwe hammen in zijn winkel. Bovendien speelt het al een tijdje, zeker anderhalf jaar, schat de Akkrumer slager. ,,Wij zijn ook niet de enigen die hiermee te maken hebben. De horeca heeft er nog veel meer last van. Bovendien is het een golfbeweging. Het kan best weer veranderen.’’