Kabelnoord legt toch geen glasvezel in buitengebied Heerenveen: 'Aanleg is doorkruist door andere aanbieder'

Glasvezel. FOTO SHUTTERSTOCK

Het glasvezelbedrijf Kabelnoord gaat toch geen glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Heerenveen. Na lang gesteggel was de voorbereiding voor de aanleg nagenoeg gereed, „maar de aanleg is doorkruist door een andere aanbieder”, zo stelt Kabelnoord.
Lees meer over
Heerenveen

De andere aanbieder, Digitale Stad, heeft bevestigd alle percelen in het buitengebied van Heerenveen aan te zullen gaan leggen op glasvezel. Dit doen ze in samenwerking met onder andere KPN. Zodra de afspraken met de gemeente zijn gemaakt en de benodigde vergunningen op orde zijn start Digitale Stad met de aanleg van het netwerk. Het streven is dat hier voor het einde van het jaar mee begonnen kan worden.

Digitale Stad: zowel witte als grijze adressen

Waar Kabelnoord alleen voornemens was de witte adressen op het netwerk aan te sluiten, wil Digitale Stad zowel de witte als de grijze adressen aansluiten. De witte adressen zijn adressen waar nog geen enkele vorm van snel internet beschikbaar is. Grijze adressen hebben al wel de beschikking over een snellere internet verbinding, maar nog geen glasvezelverbinding. Bewoners kunnen middels een postcodecheck bekijken of hun woning aangesloten kan worden op het netwerk.

Voor Kabelnoord heeft het aanleggen van een tweede netwerk te weinig meerwaarde. „Een tweede glasvezelnetwerk in het buitengebied is nooit een goede investering. Voor ons is dit jammer, want we zouden graag aanleggen en we hebben ook al heel veel tijd in de voorbereiding gestoken” aldus directeur Niek Geelhoed. „We hadden de aanleg samen met Digitale Stad willen doen, maar die trekt nu alles naar zich toe. Voor Heerenveen kan het gunstig zijn, voor Kabelnoord is het een teleurstelling.”

Nieuws

menu