Hoe is het met Sander en Yvette die zonder mast op de Grote Oceaan dobberden? Vanaf een tropisch eiland: 'Het was een bizarre overlevingstocht'

Sander Droog uit Heerenveen en zijn vriendin Yvette Oeben uit Roden zijn in veiligheid. Het stel dobberde drie weken zonder mast op de Grote Oceaan, maar wist met een noodzeiltje heel traag Frans-Polynesië te bereiken. Daar zijn de twee aan het bijkomen. ‘Het was een bizarre overlevingstocht, dat dringt nu wel door’.

Sander en Yvette bij aankomst op het eiland Hiva Oa in Frans-Polynesië, een paar dagen geleden. Ze waren blij om eindelijk weer aan wal te gaan.

Sander en Yvette bij aankomst op het eiland Hiva Oa in Frans-Polynesië, een paar dagen geleden. Ze waren blij om eindelijk weer aan wal te gaan. EIGEN FOTO

Lees meer over
Heerenveen

Een paar weken geleden spraken Sander en Yvette (beiden 35 jaar) in deze krant van ,,een horrorscenario’’. Midden op de Grote Oceaan, tussen de Galapagoseilanden en Frans-Polynesië, was de mast van hun zeilschip Blue Beryl afgebroken. In een instabiele boot, die alleen een noodzeiltje had, maar één kant op kon en zich gedroeg als een dobber in winderig viswater, werden zij bij vlagen alle kanten op geslingerd. ,,Het is afzien. De golven zijn zo hoog en onvoorspelbaar’’, meldde het stel in korte berichten, via satelliet.

Nieuws

menu