Gemeente Heerenveen en stichting TIJD maken vernieuwde afspraken omtrent Le Roy-tuin

Wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen en Tineke Hempenius, voorzitter van stichting TIJD, in de Le Roy-tuin in Heerenveen. FOTO DENNIS STOELWINDER

Wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen en Tineke Hempenius, voorzitter van stichting TIJD, hebben zaterdag in de Le Roy tuin hun handtekening gezet onder vernieuwde afspraken voor de ecokathedrale Le Roy-tuin in Heerenveen-midden.
Lees meer over
Heerenveen

In het voorjaar 2020 ontstond onrust nadat de gemeente groenonderhoud aan de tuin had uitgevoerd die niet overeenkwamen met de filosofie van Le Roy. Hieruit kwam de behoefte aan vernieuwde afspraken naar voren. Ook moest de Intentieverklaring van 2005 gewijzigd worden als gevolg van de werkzaamheden aan de Oranje Nassaulaan.

De Le Roy-tuin is een lange, smalle groenstrook en ligt midden in een woonwijk aan de Europalaan en de Kennedylaan in Heerenveen. De gemeente is de eigenaar van de grond en de stichting TIJD de beheerder. In gezamenlijk overleg wordt besproken of er onderhoud met het oog op veiligheid noodzakelijk is. De vernieuwde afspraken zijn vastgelegd in een zogenaamd Addendum, een aanvulling op de eerdere intentieovereenkomst die in 2005 al was ondertekend.

Loopbrug weggehaald

In het kader van het project Heerenveen Beter Bereikbaar gaan werkzaamheden plaatsvinden bij de Oranje Nassaulaan, waardoor de inrichting van dit gebied wijzigt. Samen met de stichting is overeengekomen dat de loopbrug, die de Le Roy-tuin verbindt met de woning van Le Roy in Oranjewoud, wordt weggehaald.

Om dit te compenseren wordt tijdens de werkzaamheden met de stichting bekeken hoe een deel van de strook langs de Oranje Nassaulaan volgens de principes van het ecokathedrale bouwen kan worden ingericht.

Nieuws

menu