Financiering hospice Heerenveen ligt op schema

Het hospice op de nieuwe plek in Heerenveen. ILLUSTRATIE SIPMA ARCHITECTEN

De financiering van het verhuisplan voor het Julia Jan Wouters Hospice in Heerenveen ligt op schema.
Lees meer over
Heerenveen

Het hospice wil verhuizen van de K.R. Poststraat naar de voormalige basisschool It Oerset aan de Van Helomalaan, bij ziekenhuis Tjongerschans. Het wordt een luxer en ruimer gebouw. Van de 1,3 miljoen euro die nodig is voor de verbouwing is inmiddels 815.000 euro binnen of toegezegd, laat projectleider Hans Telgen weten.

Medio november wordt duidelijk of de provincie 110.000 euro gaat bijdragen aan de verhuizing. Daarnaast hebben zo’n vijftig organisaties en fondsen een verzoek om een bijdrage in behandeling. Telgen is daarom positief. ,,Het lijkt te lukken. De boel komt op stoom, maar we kunnen nog wel wat geld gebruiken. Er is nog een gat. Donateurs en subsidies zijn welkom’’, zegt hij.

Het huidige hospice telt drie kamers, deels met gezamenlijk sanitair. Op de nieuwe plek bij het ziekenhuis komen vier kamers met eigen sanitair en twee logeerkamers voor familieleden. Deze logeerkamers hebben eveneens eigen sanitair. Telgen hoopt dat het hospice in juli of augustus 2021 open kan. ,,Dat is het plan, als alles de komende maanden goed verloopt.’’

Nieuws

menu