Eigenaar loods in Heerenveen voor tweede keer in korte tijd slachtoffer van criminele huurder: loods voor een jaar gesloten

FOTO PIXABAY

Een loods aan It Dok in Heerenveen is dinsdag voor de duur van een jaar gesloten. Er werd vorig jaar een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen.
Lees meer over
Heerenveen

De huurders van de loods hadden 189 hennepplanten in de loods staan, die bijna rijp genoeg waren om te oogsten. Het is - vergeleken met andere drugspanden - een vrij lange periode van sluiting, dit komt omdat het de tweede keer in korte tijd is dat er drugsgerelateerde activiteiten in de loods plaatsvonden. In maart 2020 werd de loods ook al voor een half jaar gesloten.

De eigenaar van het pand was dus voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van een criminele huurder. Het betekent niet dat de verhuurder nergens voor opdraait bij misbruik van zijn of haar pand: het pand wordt dus voor bepaalde tijd gesloten, daarnaast kan de netbeheerder aangifte doen vanwege diefstal van elektriciteit. Ook komen de ruimkosten voor een kwekerij vaak op het bordje van de verhuurder te liggen.

Nieuws

menu