Exploitanten en bezoekers van Pinksterkermis in Heerenveen moeten wennen aan parkeerplaats als kermislocatie: 'In merke heart eins yn it sintrum'

Een kermis op een parkeerplaats. Exploitanten en bezoekers van de Pinksterkermis in Heerenveen moeten er nog even aan wennen. Zeker is dat de attracties niet terugkeren in het centrum.

De Pinksterkermis in Heerenveen heeft tijdelijk een plek gekregen bij De Opslach, het parkeerterrein aan de Noordzijde van het Abe Lenstra-stadion.

De Pinksterkermis in Heerenveen heeft tijdelijk een plek gekregen bij De Opslach, het parkeerterrein aan de Noordzijde van het Abe Lenstra-stadion. Foto: Simon Bleeker

Lees meer over
Heerenveen

„Heeft u een goede levensverzekering?”, vraagt een agent aan Hedwich Rinkes. De Heerenveense wethouder staat op het punt in de booster te stappen. Een attractie van 35 meter hoog die in razendsnel tempo de inzittenden door de lucht en over de kop zwaait. ,,Ik heb geen hoogtevrees, maar ik word wel snel misselijk”, zegt Rinkes voordat ze de gondel instapt.