Drie relschoppers Museumplein, onder wie man (22) uit Heerenveen, moeten voor rechter verschijnen

Drie relschoppers Museumplein moeten voor rechter verschijnen ANP

Drie verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de uit de hand gelopen demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 17 januari, moeten voor de snelrechter verschijnen. Twee van hen meldden zichzelf dinsdag bij de politie, nadat die foto’s van hen en vier andere mannen online had gezet. De derde verdachte werd aangehouden nadat hij werd herkend.
Lees meer over
Heerenveen

Het gaat om een 35-jarige man uit Warnsveld, een 22-jarige man uit Heerenveen en een 31-jarige man uit Nador, Marokko. De eerste wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, de 31-jarige man uit Marokko en de 22-jarige uit Heerenveen vrijdag. Ook twee andere mannen zijn na het tonen van de foto’s geïdentificeerd door de politie. Zij zullen zich later op het politiebureau moeten melden.

Verder werden dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van zes andere mensen die mogelijk betrokken waren bij de rellen op het Museumplein op 17 en 24 januari. Nog niemand van de zes heeft zich gemeld, maar de politie heeft wel meerdere tips ontvangen.

Nieuws

menu