Akkoord voor diepere en duurdere parkeergarage in centrum Heerenveen: meer groen en fietsenstalling geven de doorslag

De nieuwe, diepere en duurdere parkeergarage onder het Burgemeester Kuperusplein in het centrum van Heerenveen kan er komen. Het gebouw kost bijna 15 miljoen euro.

Het centrum van Heerenveen, met in het midden het Burgemeester Kuperusplein, voordat afgelopen zomer de sloopwerkzaamheden rond dit plein begonnen. Onder het Kuperusplein komt een parkeergarage van twee lagen, er bovenop komt een park.

Het centrum van Heerenveen, met in het midden het Burgemeester Kuperusplein, voordat afgelopen zomer de sloopwerkzaamheden rond dit plein begonnen. Onder het Kuperusplein komt een parkeergarage van twee lagen, er bovenop komt een park. FOTO NIELS DE VRIES

Lees meer over
Heerenveen

Een ruime meerderheid in de Heerenveense gemeenteraad kan daarmee leven, bleek maandagavond tijdens een raadsvergadering. Het grote voordeel van het nieuwe plan – een parkeergarage van twee lagen diep in plaats van één laag – is dat op het Burgemeester Kuperusplein zelf straks meer ruimte is voor groen, zo stipten verschillende partijen aan. Hier komt een park. Inwoners willen dit graag, aldus de gemeente.