Crackstate, Thialf en het Abe Lenstra Stadion kleuren oranje rondom wereldwijde campagne Orange the World

FOTO MAX VAN GELDER

Rondom de wereldwijde campagne Orange the World kleurt Crackstate in Heerenveen vanaf donderdag 25 november zestien dagen lang oranje en wordt tot 10 december elke dag de Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis.
Lees meer over
Heerenveen

Ook bij Thialf en het Abe Lenstra Stadion gaat donderdag 25 november het licht op oranje om aandacht te vragen voor het stoppen van het wereldwijde geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Vanwege de coronamaatregelen is de geplande openingsbijeenkomst geannuleerd en vindt de aftrap van de campagne digitaal plaats met een videoboodschap.

Daarnaast zijn er tijdens de campagneperiode verschillende acties om aandacht te vragen voor de boodschap van Orange the World. Zo hijsen de PKN-kerken in de gemeente de campagnevlag en wordt er een lichtprojectie op straat ingezet.

Zondag al gingen de leden van de Soroptimisten en Zonta Friesland de straat al opgegaan met oranje krijtverf om de campagne voor het voetlicht te brengen.

Nieuws

Meest gelezen