Corona vastgesteld bij docent Bornego Junior Heerenveen

Gebouw van het Bornego-college in Heerenveen. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Bij een docente van het Bornego College in Heerenveen is corona vastgesteld. Het gaat om een leerkracht van de vestiging Bornego Junior met 450 leerlingen.
Lees meer over
Heerenveen

De school heeft ouders, leerlingen en medewerkers donderdagmiddag geïnformeerd over de besmetting. ,,Het gaat om een docente die alleen op deze vestiging lesgeeft’’, zegt directer Mark Kwakman van Bornego Junior. ,,Ze heeft goed gehandeld en was uit voorzorg al thuisgebleven.’’

Op advies van de GGD Fryslân blijft de school gewoon open. Het risico op verdere besmetting lijkt klein. Op de school in Heerenveen werken tussen de veertig en vijftig leerkrachten. Ze geven les aan leerlingen uit de eerste twee klassen van vmbo, havo en vwo.

De docente heeft lang moeten wachten op zowel de test als de uitslag, zegt Kwakman. ,,Daardoor heeft ze er een groot deel van de quarantaineperiode al opzitten. Het duurde een aantal dagen voor ze getest kon worden en daarna ook nog 47 uur voor de uitslag kwam.’’

Het protocol voor scholen schrijft voor dat besmette leerkrachten tien dagen in quarantaine moeten gaan. Na deze periode moet de medewerker nog 24 uur klachtenvrij zijn om weer aan het werk te mogen. Naar verwachting kan de docent maandag of dinsdag weer op school lesgeven.

Nieuws

menu