Corona-ingreep: gebed Offerfeest verplaatst van moskee naar atletiekbaan

Offerfeest-gebed in Sneek. Foto archief LC

Het Offerfeest-gebed in Heerenveen is vrijdagochtend niet in de El Fath-moskee aan de Amelandlaan, maar op de atletiekbaan van AV Heerenveen aan de Ds. Kingweg. Hier is meer ruimte.
Lees meer over
Heerenveen

Als gevolg van de coronamaatregelen is in de moskee een tekort aan bidplaatsen, laat het bestuur weten. Daarom moeten de gelovigen uitwijken naar een grotere open bidplek, voor een gezamenlijk gebed. De atletiekbaan is gekozen omdat deze toch nog enigszins besloten is.

Samen met de atletiekvereniging en de gemeente Heerenveen, die een ontheffing heeft verleend voor het bijzondere gebruik van het sportterrein, is de nieuwe plek gevonden. De inloop is vrijdagochtend vanaf zeven uur, het gebed begint om acht uur. Bij het zogenoemde Eid-gebed zijn mannen en jongens vanaf twaalf jaar welkom. Er worden ongeveer 150 mensen verwacht.

Rituele wassing thuis

Het bestuur vraagt gelovigen om thuis de rituele wassing te doen. Hiervoor is geen gelegenheid op de atletiekbaan. De gebruikelijke coronaregels gelden, zoals anderhalve meter afstand houden, handen desinfecteren, geen handen schudden en niet knuffelen.

Voor - onder meer - een springkussen voor kinderen bij de atletiekbaan heeft de gemeente geen toestemming gegeven. Met zo’n attractie is het lastiger om anderhalve meter afstand te houden, aldus Heerenveen.

Nieuws

menu