Chef-kok Jeroen Achtien uit Heerenveen en echtgenote Sanne gaan driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland bestieren

Chefkok Jeroen Achtien uit Heerenveen. Foto: Ron Greve

Chef-kok Jeroen Achtien uit Heerenveen gaat driesterrenrestaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen bestieren. Samen met echtgenote Sanne neemt hij de zaak over van Jannis Brevet en diens vrouw Claudia.
Lees meer over
Heerenveen
Eten en drinken

Zij runden het vermaarde restaurant in Kruiningen 22 jaar. Brevet kreeg in 2017 met Inter Scaldes zijn derde Michelinster. Half september draagt hij zijn zaak over aan de chef-kok uit Heerenveen. Achtien was de afgelopen jaren in het Zwitserse Vitznau verantwoordelijk voor tweesterrenrestaurant Sens.

Achtien laat weten dat zijn vrouw en hijzelf eraan toe zijn voor zichzelf te beginnen. ,,De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne een kwalitatief goed concept neer te zetten”, zo laat de chef-kok weten.

Met zijn creatieve, culinaire experimenten maakte de chef - bijgestaan door een team van jonge, voornamelijk Friese talenten, snel grote indruk in Zwitserland. Een dik half jaar na de opening werd Sens al beloond met een Michelinster. Door Gault&Millau - die jaarlijks de gelijknamige, prestigieuze gastronomiegidsen uitgeven - werd Achtien uitgeroepen tot Entdeckung des Jahres .

De Librije

Achtien en echtgenote Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije in Zwolle, dat net als Inter Scaldes drie Michelinsterren heeft. Achtien werkte ruim acht jaar bij De Librije, waarvan drie jaar als souschef en de laatste 2,5 jaar als keukenchef.

Nieuws

menu