Centrumbezoekers Heerenveen kunnen 's ochtends gratis parkeren in parkeergarage

FOTO ARCHIEF

Centrumbezoekers van Heerenveen kunnen in de laatste twee maanden van dit jaar tussen 09:00 en 12:00 uur gratis parkeren in de parkeergarage Geerts Willigen.
Lees meer over
Heerenveen

Met deze actie wil de gemeente de parkeerdruk op straat verlagen en het gebruik van de parkeergarage promoten. De effecten als gevolg van deze maatregel worden in januari 2021 geëvalueerd.

Als gevolg van geplande investeringen en ontwikkelingen in het centrum verdwijnt een deel van de parkeercapaciteit op straat. Terwijl er in de parkeergarage vaak nog genoeg plekken beschikbaar zijn, parkeren veel auto’s nog rond de parkeergarage en op de pleinen.

Vernieuwd

Dit jaar is er onder meer nieuwe parkeerapparatuur in de garage geplaatst, zo kunnen mensen op basis van kentekenherkenning in- en uitrijden. De hoop is dat mensen met de actie het gemak van de parkeergarage gaan ervaren.

De actie start op maandag 2 november en duurt tot zondag 3 januari 2021 en geldt van maandag tot en met zaterdag (op zondag kan er al gratis geparkeerd worden).

Mensen die al een abonnement op de parkeergarage hebben, worden niet gecompenseerd, zo meldt de gemeente. „Een abonnement is nog steeds voordeliger.”

Nieuws

menu