Breed en 30 meter hoog of compact en 43 meter hoog? Dat zijn de twee opties voor het nieuwe Van der Valk Hotel in Heerenveen

Breed en 30 meter hoog of compact en 43 meter hoog? Dat zijn de twee smaken waaruit gekozen kan worden voor het nieuwe Van der Valk Hotel in Heerenveen. FOTO GEMEENTE HEERENVEEN

Langs de A32, bij de afslag naar Oranjewoud, in Heerenveen moet binnenkort een nieuw Van der Valk Hotel komen. Maar hoe komt dat eruit te zien? De gemeente Heerenveen laat inwoners meedenken over het uiterlijk en de vorm van het gebouw.
Lees meer over
Heerenveen

De hotelketen ontwikkelde de afgelopen tijd samen met de gemeente twee modellen voor de ontwikkeling van het project. Het ene model is een langgerekt gebouw van 30 meter hoog, het andere een compacter gebouw van 43 meter hoog.

In 2019 koos de gemeenteraad voor de vestiging van een Van der Valk Hotel aan de Oranje Nassaulaan en de oprit van de A32. De afgelopen tijd gebruikten Van der Valk en de gemeente om de ruimtelijke inpassing van het hotel verder te onderzoeken. Inmiddels liggen de plannen op tafel. In die plannen ligt de focus op de positie, hoogte en het gevelbeeld van het gebouw, het parkeren en de ontsluiting van de kavel en de verkeersveiligheid voor fietsers.

De hoogte en de positie van de gebouwen is in de twee modellen dus verschillend, wel staan ze beide iets dichter aan de Oranje Nassaulaan dan in de schets, zodat er geen voetbalveld van het complex Skoatterwâld verplaatst hoeft te worden.

De reacties van inwoners worden meegegeven als één van de criteria aan de raad. De gemeenteraad besluit eind 2021 welke variant het wordt. Een reactie geven kan op twee manieren: aanmelden voor een gesprek met Van der Valk en de gemeente om vragen te stellen en een reactie te geven of een schriftelijke reactie via het antwoordformulier op de website of door het sturen van een brief of email.

Nieuws

Meest gelezen