Bouw podia voor Wettertoer door Scouting Polaris groot succes

Drijvend podium in gebruik Eigen foto

Het afgelopen weekend beleefde locatietheaterstuk De Wettertoer zijn première in het zwembad van Sportstad Heerenveen.
Lees meer over
Heerenveen

Scouting Polaris was door de organisatie gevraagd om de diverse podia te bouwen van palen en touwen, een techniek die “pionieren” heet. Door middel van pionieren kon Scouting Polaris een zwevend podium in 1 hoek van het zwembad, een drijvend podium in een andere hoek en een beweegbaar vlot maken, geheel op maat.

Voor Scouting Polaris past het op deze manier gebruik maken van scoutingtechnieken bij de uitdaging die er ook steeds aan jeugdleden wordt geboden. Een vlot pionieren is niet nieuw, maar een samengesteld drijvend podium van vlotten en brugdelen maken was nog niet eerder gedaan bij Polaris. Hetzelfde gold in nog grotere mate voor het zwevende podium, de bedachte constructie bleek na het bouwen prima geschikt.

Tijdens de doorloop van het theaterstuk was goed te zien dat de acteurs steeds meer vertrouwen kregen in de voor hen vreemde constructie en tijdens de vier voorstellingen leek het alsof ze nooit anders deden dan op drijvende en verende constructies te acteren.

Weetjes: voor de podia is ruim 300m aan pionier palen en bijna een kilometer aan touw gebruikt, het bouwen kostte 150 manuren en het afbreken slechts 25 manuren. Elk vlot had ongeveer 700kg aan drijfvermogen en op het drijvende podium kon het volledige synchroon zwemteam dat meewerkte aan de voorstelling staan (met nog een 200kg aan drijfvermogen over).

Ook nieuwsgierig naar dit soort scoutingtechnieken? Scouting Polaris heeft nog geen wachtlijst en is ook nog op zoek naar extra leiding. Meer informatie staat op de website: www.scoutingpolaris.nl.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen