Boeren spookrijden op snelweg A7 tussen Drachten en Heerenveen. Politie sluit snelweg af, maar boeren ontwijken blokkade

Een groep boeren is vrijdagavond de snelweg A7 opgereden in de richting van Drachten naar Heerenveen. FOTO NOORDERNIEUWS

Een groep boeren is vrijdagavond de snelweg A7 opgereden in de richting van Drachten naar Heerenveen. Ter hoogte van Tjalleberd is door de politie een blokkade opgeworpen om de boeren te stoppen, daarop zijn de boeren gaan spookrijden.
Lees meer over
Heerenveen
Smallingerland

Met veel voertuigen is de politie naar de A7 gegaan. Daar is geprobeerd de boeren, die langzaam over de snelweg reden, te stoppen door een politieblokkade op te werpen. Bij het zien van die blokkade zijn de trekkers omgekeerd en spookrijdend de andere kant op gegaan. Daar troffen ze echter nog een politieblokkade, waar de trekkers vervolgens via de berm omheen zijn gereden. „Ze hebben echt een zeer gevaarlijke situatie gecreëerd”, stelt een politiewoordvoerder.

Bij Tijnje hebben de trekkers de snelweg uiteindelijk verlaten.

Langs de N381 moest de brandweer vijf brandjes blussen in een lengte van een paar meter. Er stond gedroogd gras en vermoedelijk een autoband in brand.

Het is nog niet duidelijk of er bekeuringen zijn uitgedeeld of dat er personen zijn aangehouden.

Nieuws

menu