Financiële blunder Heerenveen: 'Geen reden tot paniek'

Foto ANP

Tussen alle treurnis door waren maandagavond in de gemeenteraad van Heerenveen ook positieve geluiden te horen over het herstellen van een financiële blunder.
Lees meer over
Heerenveen

Heerenveen heeft grote financiële problemen. De gemeente vermengde eenmalige inkomsten met structureel geld en rekende zich zo voor 2 miljoen euro te rijk, werd eind augustus bekend. Het gat moet worden gedicht.

Burgemeester en wethouders hebben voorgesteld tijd te kopen om vervolgens begin volgend jaar concretere voorstellen te doen. De raad ging akkoord. Zo kan beter worden beoordeeld waar bezuinigingen kunnen plaatsvinden. November (de vaststelling van de begroting 2021) komt hiervoor te vroeg. Als bezuiniging wordt alvast genoemd een inkrimping van het aantal ambtenaren.

Geen gek voorstel, vinden met name de coalitiepartijen. ‘De financiële kloof voor 2021 lijkt overbrugbaar, het gat is groter de jaren erna’, aldus het CDA. ‘Deze noodoplossing is mooi voor nu’, concludeerde de PvdA. ‘Veel uitdagingen, maar geen reden tot paniek’, stelde de VVD. Oppositiepartij ChristenUnie baalt ervan dat het fietsenplan sneuvelt.

Nieuws

menu