Azijn mag het niet heten en daarom is het edik met een lagere zuurgraad. Bernard en Jildou verhuisden hun zaak naar Heerenveen

Een pers en wat vaten om te rijpen, meer hebben Bernard Brok en Jildou Dragt niet nodig voor hun bedrijf Ediks dat onlangs vanuit het Brabantse Oisterwijk naar Heerenveen verhuisde.

Jildou Dragt en Bernard Brok toasten met een cocktail waarin hun edik verwerkt is.

Jildou Dragt en Bernard Brok toasten met een cocktail waarin hun edik verwerkt is. Foto: niels de vries

Lees meer over
Heerenveen

Edik, het puzzelwoord voor azijn, is niet zo maar gebruikt in de naam van het bedrijf, legt Bernard Brok uit. De talloze flesjes boven de productieruimte aan De Ynfeart in Heerenveen zijn gevuld met smaakazijnen die de naam azijn niet mogen dragen. De zuurgraad is te laag om het zo te mogen noemen. Dat komt omdat in de azijn kruiden of vruchten gerijpt zijn, die er een minder zure smaak aan geven.

Nieuws

menu