Afrit Heerenveen-Centrum tot na de zomer dicht vanwege creëren nieuwe oprit

Foto archief LC

De afrit Heerenveen-Centrum is vanaf dinsdag 5 januari tot na de zomer van 2021 volledig afgesloten vanuit de richting van Meppel. De afrit wordt verlegd om ruimte te maken voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden.
Lees meer over
Heerenveen

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari gaat de sluiting in. Voor verkeer richting Heerenveen-Centrum, bedrijventerrein IBF, De Knipe en Skoatterwâld-Noord geldt er tijdens de sluiting een omleidingsroute.

Verkeer naar het bedrijventerrein en Skoatterwâld-Noord kan rijden via de afrit Tjalleberd op de A7. Verkeer vanuit Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum op de A32 te nemen. Ook kan de afrit Heerenveen/Oranjewoud via de Oranje Nassaulaan genomen worden. In onderstaand filmpje worden de omleidingsroutes verduidelijkt.

In november startte BAM Infra al met werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de K. R. Poststraat. Het viaduct is hier deels gesloopt en wordt vervolgens met ongeveer vier meter verbreed. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden. Verkeer komend vanuit het centrum van Heerenveen kan in de nieuwe situatie direct rechtsaf de snelweg op rijden.

Nieuws

menu