8.000 onverkochte perenbomen gratis af te halen via drive-through in Heerenveen

FOTO PIXABAY

Op het Ecopark de Wierde van Omrin in Heerenveen zijn zaterdag 8000 perenbomen gratis af te halen. De bomen zijn niet verkocht door corona en de kweker geeft ze liever een tweede kans.
Lees meer over
Heerenveen

De coronapandemie heeft in Nederland geleid tot overschotten. Deze week komen 150.000 bomen uit de koelcel die vanwege corona niet verkocht zijn. ,,De kweker zet de koelcel uit omdat de zomer voorbij is. Het zijn bomen die bedoeld waren voor export. Alleen door het coronavirus was het moeilijk om die bomen weg te krijgen. Er varen minder boten en er vliegen minder vliegtuigen. Daardoor is er een overschot van perenbomen”, zegt een woordvoerder van Omrin.

De perenbomen zijn zogenaamde staken en zijn anderhalf tot twee meter hoog. De bomen zouden eigenlijk verbrand worden. ,,Alleen dat vond Stichting Urgenda zonde, dus die stichting heeft toen deze actie op touw gezet.”

Belangstellenden kunnen zaterdag 22 augustus tussen 09.00 uur en 13.00 uur naar Ecopark de Wierde komen. Daar is speciaal voor deze actie een drive-through georganiseerd, zodat belangstellenden de bomen ‘coronaproof’ kunnen ophalen.

De bomen moeten bij thuiskomst wel meteen worden geplant met veel water om hun overlevingskans te vergroten. Per belangstellende kunnen maximaal 50 bomen worden weggegeven.

Nieuws

Meest gelezen

menu